linky.sk

linky.sk – 3 zbytoční okrádači vašich peňazí

Veľa rád ako ušetriť je očividná: míňať menej na jedlo, zbaviť sa zlozvykov ako fajčenie alebo vysedávanie v cukrárni. Alebo kúpiť namiesto nového auta ojazdené. Lenže odolať chutnému jedlu nie je vždy jednoduché a jednorazový nákup lacnejšieho auta nemusí udržať vaše výdavky na uzde, pretože ušetrené peniaze môžete stále ľahko minúť. Namiesto toho je jednoduchšie sa pozrieť na niekoľko menej známych okrádačov, ktorých sa viete zbaviť jednoduchšie.

Platiť za značku

Čudovali by ste sa, ale často je rozdiel medzi drahým značkovým produktom a lacnejším len tá značka. Od jedla po kozmetiku, často nájdete identické a lacnejšie produkty, ktoré majú takmer rovnaké zloženie ako produkty veľkých značiek.

Nakupovať, keď ste hladný

Byť hladný a nakupovať. To je veľmi zlá správa pre vašu peňaženku, pretože práve vtedy máte tendenciu kupovať viac, ako by ste bežne nakúpili. S hladným žalúdkom vyzerá všetko chutnejšie a naša schopnosť ovládať sa dramaticky klesne. Zoberiete si tak veci, ktoré vôbec nepotrebujete a zaobišli by ste sa bez nich.

Vaša banka

Banky sú vo všeobecnosti veľkým vysávačom peňazí. Stačí sa pozrieť na poplatky za vedenie účtu, alebo poplatky za poskytnutie pôžičky, a pri spätnom prepočítaní vám môže vyjsť od niekoľko desiatok po niekoľko stoviek Eur. Našťastie máte vždy možnosť zvoliť si lepšiu možnosť, ak budete chcieť.